Bos-yoga: Heerlijk!

De corona-situatie heeft ook mij voor een aantal uitdagingen gesteld. Toen de eerste besmetting bekend werd gemaakt, was ook vrij snel mijn gezin aan de beurt. Mijn man ziek, mijn kinderen verkouden, waardoor ze al thuis moesten blijven voordat de scholen werden gesloten en helaas werd mijn moeder ernstig ziek. Die eerste weken waren weken van grote zorgen. Inmiddels mocht ik niet meer werken, maar daar stond mijn hoofd ook echt niet naar. Mijn aandacht ging vooral uit naar de gezondheid van mijn moeder en mijn vader, die beiden door zowel hun leeftijd als achterliggende gezondheidsproblemen tot de risicogroep behoorden. We wisten op dat moment niet of ze het coronavirus onder de leden hadden. Ik heb mijn vader advies gegeven over acupunctuurpunten die hij bij mijn moeder kon masseren en ook op afstand heb ik haar behandeld. Zo kon ik toch iets doen, in een tijd dat het te risicovol en zelfs verboden was naar haar toe te gaan. Gelukkig hielpen de behandelingen van mijn vader en ging het langzaam ietsje beter, waardoor we vertrouwen kregen dat ze niet naar het ziekenhuis zou hoeven. Inmiddels is ze gelukkig helemaal hersteld en is inderdaad gebleken dat ze het coronavirus heeft gehad. Ook bij mijn man zijn de antistoffen aangetoond. Ondanks de zorgen hebben we dus geluk gehad. Om ons heen verloren mensen hun dierbaren. Mijn hart gaat uit naar iedereen die getroffen is door dit leed. En het is helaas ook nog niet voorbij.

Inmiddels waren collega’s van mij online actief met het geven van yogalessen en zelfs acupunctuurconsulten. Met drie kinderen thuis, bovengenoemde zorgen en zelf herstellende van een hersenschudding, lukte het mij niet om online op te starten. Ik kreeg het gevoel dat ik hopeloos op achterstand kwam te staan.

Ik was dan ook blij dat er mogelijkheden kwamen om elkaar weer te ontmoeten. Ik mocht buiten yogales gaan geven. En ik mocht zelfs weer eerder dan verwacht beginnen met acupunctuurconsulten. De kinderen gingen soms naar school, dus in de spaarzame tijd die overbleef begon ik met een paar eerste consulten en de yogalessen buiten.

Of toch niet… Ik werd verkouden. Juist nu ik weer mocht starten werd ik weer stil gezet. Helaas. Ik ben in mijn functie verantwoordelijk voor andere mensen en daar wil ik niet lichtzinnig mee omgaan. Weer wachten dus. Maar inmiddels voel ik me weer fit en zijn de yogalessen en is de acupunctuurpraktijk weer opgestart.

Nu we de yogalessen buiten geven, zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer. Het is soms moeilijk om in te schatten of het weer het toelaat om de les door te laten gaan. Gisteren was zo’n lastig moment. Ik had gepland om de les door te laten gaan, maar vlak voor 10.00 uur ging het alsnog regenen. Onzeker kwamen mijn 6 cursisten tegen tienen de achtertuin in lopen. Zou het echt doorgaan? Maar ik had een idee! We hebben een prachtig stukje bos aan onze achtertuin grenzen en daar was het droog genoeg. Dus voor het eerst heb ik bos-yoga gegeven! Zonder matje, dus zonder zittende of liggende oefeningen. Maar met lopend mediteren, ademhalingsoefeningen, mantra’s en staande asana’s. Met prachtige groene kleuren, het fluiten van de vogels en de geur van het bos. Het was HEERLIJK! Dit is zeker voor herhaling vatbaar! Misschien maak ik er wel een vaste les van in de week. Lijkt je dat iets? Laat maar weten! Dankzij de regen en de beperkingen door corona weer een prachtige ervaring rijker. Dankbaar!
47 keer bekeken0 reacties