top of page

Jouw vragen.

Geen vraag is te klein

Wat is Natuuryoga?

Maan 7 Natuuryoga staat voor het beoefenen van yoga in een natuurlijke omgeving. De Aruna en Yin yogalessen vinden plaats in een mooie yogadome in 't bos. Op weg naar je les ben je al in het groen en kun je beginnen met terugkomen bij jezelf. De SUP-yogalessen vinden plaats op 't water, bij de Rooye Plas in Handel. Deze plek is heerlijk rustig. De plas is omzoomd met groen. Je maakt contact met het water, met de lucht, met het groen om je heen. Je hoort de vogels fluiten en ondanks de inspanningen op het board, kom je helemaal tot rust.

Wat is Aruna Yoga?

Aruna Yoga is een yogavorm die wat minder bekend is. Het is een yogavorm waarin verschillende stijlen samenkomen, zoals Hatha, Vinyasa, Yin en Kundalini Yoga. Kenmerkend voor de lessen is dat ze heel toegankelijk zijn voor iedereen: het is niet prestatiegericht of de bedoeling dat je heel lenig wordt. Aruna Yoga helpt je om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Het helpt je om terug te komen bij jezelf, bij wie je bedoeld bent te zijn, bij je ware natuur. Verstilling in je hoofd en het oefenen van aanwezig zijn in het moment. Je hele lijf komt aan bod in zittende, staande en liggende houdingen, zonder nadruk op de vorm. Muziek is een belangrijk onderdeel van de lessen, naast aandacht voor je ademhaling. Andere onderdelen zijn meditatie, mudra's (handhoudingen), mantra's en shaken (je lijf los schudden om spanningen los te kunnen laten). Aruna Yoga kan door vrijwel iedereen beoefend worden.

Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een hele zachte, rustige manier om houdingen te oefenen. Yin Yoga richt zich niet op het versterken van de spieren, maar juist op het ontspannen hiervan. Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel in de diepere laag van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat Yin Yoga poses tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Je probeert zoveel mogelijk spierspanning en eventuele andere spanningen los te laten. Sommige houdingen zijn heel ontspannen en andere vergen duidelijk meer van je. Dat is je uitdaging. Met behulp van kussens en dekens wordt je lijf hierin ondersteund, zodat je comfortabel bent. Yin Yoga kan door vrijwel iedereen beoefend worden.

Wat is SUP-Yoga?

SUP-Yoga is yoga op een SUP-board. SUP is een afkorting voor Stand Up Paddling. SUP-Yoga doen we dus op 't water. We hebben een hele mooie rustige plek in de natuur tot onze beschikking voor deze lessen, de Rooye Plas in Handel. Het kabbelende water, de frisse buitenlucht en het mooie groen om ons heen hebben als vanzelf een rustgevend effect. De lessen zijn heel afwisselend, want er is zowel aandacht voor yoga als voor het SUPPEN. Om deel te nemen aan de les is het niet nodig dat je ervaring hebt met yoga of SUPPEN. Afhankelijk van de samenstelling van de groep en van het weer wordt de les aangepast. SUP-Yoga is een hele goede manier om je core te trainen, want je bent constant bezig met je balans houden op het board. Je gebruikt je hele lijf bij het peddelen en bij de yoga-oefeningen. In de lessen staan dus zowel inspanning en ontspanning centraal. De ervaring tot nu toe is dat iedereen heerlijk ontspannen, opgeladen en voldaan van 't water af komt. Een echte aanrader dus! De les is inclusief de huur van het SUP-board.

SUP-Yoga is een toegankelijke les, maar niet geschikt als je zwanger bent.

Is de yogadome ook te huur?

Ja, de yogadome is te huur voor activiteiten die passen in het concept van Maan 7. Denk aan workshops, yogalessen, meditatie-bijeenkomsten en coaching. Huren kan alleen per dagdeel (of meerdere dagdelen). Neem contact op om te vragen naar de mogelijkheden. 

bottom of page